Energie duurder met nieuw kabinet

Als de slaagt, zal de energierekening flink stijgen voor Nederlandse huishoudens. Dit komt door de stijging in de ODE, die groter dan verwacht is. Daarnaast komt er een extra verhoging van de energiebelasting op de planning te staan. Deze zal ruim 20 euro bedragen. Eventuele wijzigingen van de energietarieven zijn hier buiten beschouwing gelaten en komen er dus ook nog eens extra op. De gemiddelde energierekening zal dan ook met ruim zeventig euro stijgen in het aankomende jaar. Bespaar daarom nu het nog kan op de energie in jou woning.

Opslag duurzame energie en energiebelasting

De tarieven van deze twee factoren op je energierekening gaan omhoog door het niet behalen van de investeringen van het energieakkoord. Hier zijn doelen vastgesteld maar door het besparen op het elektriciteitsverbruik van woningen, is er minder energie verbruikt waardoor er ook minder belasting is binnen gekomen. Ook de energiebelasting zal flink stijgen, mede door de doelen in het energieakkoord. Het gaat om ruim 200 miljoen euro die nodig is voor energiebesparingen bij woningcorporaties om huurders een lagere energierekening te kunnen geven. Ook de investeringen van het gasloos maken van zowel bestaande als nieuwe woningen zullen worden betaalt door de stijgingen. Een minister van Klimaat zal worden aangesteld om de energiedoelen en het akkoord in de gaten te houden en waar nodig om beslissingen hierover te nemen.

Verlaag je kosten

Tot die tijd zal de prijs voor energie alleen nog maar stijgen. Om weinig te merken van de stijging kun je het beste besparen op je tarieven. Dit kun je doen door een vergelijker voor energie te gebruiken. Zij regelen de laagste tarieven voor jouw contract en mocht je willen overstappen dan kun je dit direct regelen met drie klikken op de knop. Betaal nooit, maar dan ook nooit te veel voor je gas en stroom door te hoge tarieven voor je energie. Bespaar meer dan 300 euro per jaar door je tarieven jaarlijks te verlagen en niet voor een langere periode bij je huidige energieleverancier te blijven. Meer hulp nodig? Ga dan naar Consumind.nl voor energie en ontvang meer informatie!